Miljonär ger bort sin förmögenhet till slumpmässiga människor på internet!

Published by: 0

Karl Rabeder olycklig av pengar – ger bort fömögenheten

Affärsmannen Karl Rabeder, 47, kom på att pengar gjorde honom olycklig.
Därför bestämde han sig för att ge bort hela sin förmögenhet – på 34 miljoner kronor.
– Min plan är att inte ha någonting kvar. Absolut ingenting, säger han.

Karl Rabeder i Teif, Österrike, kommer från en fattig familj. Han trodde länge att mer rikedom och lyx automatiskt innebar större lycka – men allt eftersom tiden gick smög sig en annan känsla in.

Arbetade som en slav
– Jag hade känslan av att jag arbetade som en slav för saker som jag visste att jag varken ville ha eller behövde, säger han till The Daily Telegraph.
Det dröjde dock flera år innan Karl Rabeder vågade släppa taget om sin luxuösa livsstil. Vändpunkten kom när han var på semester med familjen på Hawaii.
– Att inse hur hemsk, själlös och känslolös den femstjärniga livsstilen är var min livs största chock. Under de där tre veckorna spenderade vi så mycket pengar som det bara går. Ändå kände vi att vi inte hade träffat på en enda äkta person – som att vi alla var skådespelare.

Ger bort allt
Under sina vistelser i Afrika och Sydamerika växte det även fram en känsla av att det fanns ett samband mellan hans egen rikedom och andras fattigdom.
Nu har Karl Rabeder beslutat sig för att ge bort sin 34 miljoner kronor stora förmögenhet. Han har redan sålt sin lyxbil – en Audi A8 värd omkring en halv miljon kronor. Lyxvillan i de österrikiska alperna med egen sjö, bastu och utsikt över bergen är värderad till över 16 miljoner kronor och ska lottas ut i ett lotteri. Och villan i Provence är till salu med utgångspriset 7 miljoner kronor. Han har även sålt sitt möbel- och inredningsföretag som har byggt upp hela förmögenheten.

Känner lättnad
Alla intäkter kommer att gå till välgörenhet i Latinamerika, där Karl Rabeder erbjuder mikrolån till behövande.
– Min plan är att inte ha någonting kvar. Absolut ingenting. Pengar är kontraproduktivt – det håller lyckan på avstånd, säger han till The Daily Telegraph.
Österrikaren känner lättnad över att ha gjort sig av med ägodelarna och planerar att flytta in i en trästuga i alperna – eller i en enrummare i Innsbruck. Men han dömer inte andra som väljer att behålla sin förmögenhet.
– Jag har inte rätt att ge någon annan person råd. Jag lyssnade bara till rösten som fanns i mitt hjärta och i min själ.